| |
Ημίγλυκα κρασιά
Τα ημίγλυκα κρασιά αποτελούν μια κατηγορία που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη φρεσκάδα των ξηρών κρασιών με τη γλυκύτητα των επιδορπιακών. Χαρακτηρίζονται από την ισορροπία ανάμεσα στη φυσική οξύτητα του σταφυλιού και στα απαλά υπολείμματα σακχάρων που παραμένουν μετά τη ζύμωση, προσφέροντας μια ευχάριστη, στρογγυλή γεύση.
Ημίγλυκα κρασιά μπορούμε να βρούμε τόσο σε λευκές όσο και σε ερυθρές ή ροζέ εκδοχές. Τα λευκά ξεχωρίζουν για τα αρώματα φρούτων, όπως ροδάκινο, μήλο και άνθη εσπεριδοειδών, ενώ τα ερυθρά φέρουν νότες ώριμων φρούτων, όπως κεράσι, δαμάσκηνο και σταφίδα.
|
|